DE DEALCALCULATOR

Stap 1

Vul hier het uitkoopnbedrag en het AR percentage in. Wil je het AR percentage niet over maar in het uitkoopbedrag berekenen vink dan de checkbox aan bij x/100.

Kies hier ook het capaciteitsschema. Na configuratie van de Dealcalculator voor jouw organisatie worden jouw zalen en capaciteiten hier getoond. 

Bijvoorbeeld:
Grote zaal met orkestbak
Grote zaal zonder orkestbak

Stap 2

In stap 2 heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende calculatiemethodes. namelijk:

  1. Zaalbezettingspercentage
  2. Aantal tickets
  3. Bezettingspercentage per rang

Als je kiest voor Zaalbezettingspercentage dan wordt de deal gecalculeerd op basis van een percentage van het capaciteitsschema (b.v. 'Grote Zaal zonder balkon'). Ook kun je zelf bepalen wat de gemiddelde consumentenprijs voor een ticket is. 

Als je kiest voor een calculatie op basis van het aantal tickets dan geef je de prognose van het aantal tickets in en ook hier bepaal je zelf de gemiddelde consumentenprijs per ticket waarmee gecalculeerd moet worden. 

Als laatste is het mogelijk de deal te calculeren op een bezetting per rang. Hiervoor vul je de consumentenprijs en het percentage te verwachte te verkopen ticktes per rang in. 

Stap 3

Stap 3 gaat over toeslagen en kosten. Omdat deze kosten voor veel voorstellingen hetzelfde zijn staan deze al standaard ingevuld. Uiteraard kun je de deze altijd aanpassen. In de meeste gevallen kun je stap 3 dus overslaan. Voor de theatertoeslag heb je hier twee mogelijkheden. Je kunt hem zelf invullen maar ook laten berekenen op basis van de consumentenprijs 1e rang zoals is vastgesteld in de nieuwe mantelovereenkomst die per 1 januari 2023 in gegaan is. 

Stap 4

Het is in de dealcalculator mogelijk de uitkomst van de calculatie te printen of op te slaan als pdf. In dat geval is het handig in te vullen om welke voorstelling het gaat. Dit kun je doen in stap 4. Wil je geen print maken of de dealcalculatie opslaan? Ook dan geldt dat je deze stap gewoon over kunt slaan. 

Stap 5

In stap 5  zie je in het midden van de calculatiematrix het aandeel theater voor de door jou ingevulde deal (in dit screenshot € 11.263,76). Boven de tabel met uitkomsten heb je twee knoppen die je kunt wijzigen, namelijk de tickettrap en de uitkooptrap.

Tickettrap
De tickettrap (bovenste rij van de tabel) toont nu in het midden 581 kaarten. Naar links wordt het verschil ieder keer met 50 lager. Na rechts wordt dit met 50 hoger. Door op de 'plus' te klikken bij de tickettrap wordt dit verschil iedere keer met 25 tickets groter. Klik je op de 'min' dan wordt het verschil iedere keer 25 tickets lager

Uitkooptrap
De uitkooptrap, te zien in de eerste kolom van de tabel werkt op dezelfde wijze als de als de tickettrap. Per stap wordt hier een stap gemaakt van 
€ 250,-

Stap 6

Stap 6 geeft een extra overzicht van een aantal kengetallen en een voorbeeld van de wijze waarop de deal is berekend op basis van de door jou ingevulde gegevens.